Terugblik…

Drukkerij Wilco werd opgericht in 1958 en groeide in de beginjaren uit tot een specialist in het drukken van wikkels. Vijf jaar later werd de drukkerij overgenomen door margarinefabrikant Remia. Die zag in de drukkerij een goede gegadigde om de wikkels van haar product-verpakkingen te bedrukken. Het bedrijf verhuisde naar de huidige locatie aan de Vanadiumweg in Amersfoort. Na de overname van Remia door het Nutricia concern werd de drukkerij verzelfstandigd en werden nieuwe opdrachtgevers actief benaderd. Eind jaren 80 werd actief gestart met het benaderen van de uitgevermarkt. Deze opdrachtgevers behoren nog altijd tot onze vaste klantenkring.

In de jaren negentig werd zowel het machinepark als het personeelsbestand flink uitgebreid. Rond de eeuwwisseling, toen iedereen zich bewust werd van het belang van milieuvriendelijk ondernemen, werd de eerste warmtewinning installatie geplaatst die het bedrijf van energie voorzag. Zeer vernieuwend in die tijd!

In 2004 werd Drukkerij Hentenaar Boek overgenomen en daarmee groeide de productie van literaire en wetenschappelijke boeken. Ook kwam er een eigen binderij zodat tegenwoordig het hele productieproces onder één dak kan plaatsvinden.

In 2009 volgden de overnames van drukkerij Bariet en binderij De Haan. Hiermee verstevigde Wilco haar positie verder in de literaire markt. In maart 2014 werd Ten Brink in Meppel, als echte specialist voor de tijdschriften en postale markt, aan de combinatie toegevoegd.

Wilco wordt samen met Bariet en Ten Brink – door de veranderende marktomstandigheden en de schaalgrootte van ons bedrijf – steeds meer als een internationale speler gezien.